Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Dezavantajlı Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Okul Öncesi İklim Eğitimi Projesi

Merkezimiz bünyesinde faaliyet gösteren ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) yeni bir proje için çalışmalara başladı. Okul Öncesi İklim Eğitimi isimli projenin amacı okul öncesi dönem çocuklarının, iklime ilişkin konularda ilgi ve meraklarını uyandıracak deneyimsel öğrenme fırsatları sunacak eğitim modülleri geliştirmektir. Eğitim modüllerinin geliştirilmesine ek olarak modüllerin uygulanmasında öğretmenlere rehberlik edecek öğretmen kılavuzu da hazırlanacaktır. Proje kapsamında fakültemizde öğrenim gören okul öncesi öğretmen adayları başta olmak üzere isteyen öğretmen adaylarına ücretsiz iklim okuryazarlığı eğitimi verilecektir. 

 YUVA Derneği ve ÇABAÇAM’ın iş birliğinde gerçekleştirilecek proje Bridge to Turkey Fund tarafından desteklenmektedir. ÇABAÇAM adına Arş. Gör. Dr. Sezen Apaydın’ın liderlik yaptığı projede, Prof. Dr. Ebru Aktan Acar, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Sarı Uğurlu ve Dr. Öğr. Üyesi Halime Öztürk Çalıkoğlu görev almaktadır. 

Projenin açılış toplantısı 10 Ocak 2023 tarihinde YUVA Derneği kurucuları Özge Sönmez ve Erdem Vardar’ın katılımıyla ÇABAÇAM’da gerçekleştirilmiştir. Açılış toplantısında projenin yol haritası çizilmiştir.